Photos.Selas.Org

Το αρχείο φωτογραφιών των μελών του ΣΕΛΑΣ. Για πρόσβαση στις μεγάλες φωτό μπορείτε να κάνετε σύνδεση με όνομα χρήστη και password: "guest"


Κεντρική Εγγραφή Σύνδεση
Λίστα των άλμπουμς Τελευταίες προσθήκες Τελευταία σχόλια Περισσότερο εμφανισμένα Υψηλά βαθμολογημένα Τα αγαπημένα Κατά ημερομηνία Αναζήτηση
Αποτελέσματα αναζήτησης φωτογραφίας - "2005"
ilias-out.jpg
Ο Ηλίας εξέρχεται την Κυριακή173 εμφανίσειςΈχοντας φροντίσει για την επίτευξη των στόχων της αποστολής ο Ηλίας βγαίνει ξαρματώνοντας την Κυριακή. Η τραβέρσα στα -190μ στήθηκε με επιτυχία, το παράθυρο εξερευνήθηκε στο βαθμό που μας επίτρεπε η ώρα και τα υλικά που είχαμε μαζί, και δείχνει να έχει και ενδιαφέρον για επόμενη επίσκεψη.


rania-out.jpg
Η Ράνια στην έξοδο181 εμφανίσειςΗ Ράνια που μπήκε τελευταία, βγαίνει προς την έξοδο και ετοιμάζεται να βοηθήσει στο μάζεμα των σχοινιών.


panida.jpg
Προπαντο-Πανίδα184 εμφανίσειςΟι σαυρίτσες κυκλοφορούν σε δύο χρώματα - αυτό το γκριζο-καφέ ριγέ και το λαχανί. Μας είχαν τρελάνει εκεί που τρώγαμε, μάλλον είχαμε πέσει κοντά σε κάποια φωλιά τους. Όλοι συμφωνήσαμε πως τα δολιχόποδα στον πάτο ήταν από τα μεγαλύτερα που είδαμε ποτέ. Όπως είπε χαρακτηριστικά και ο Μιχάλης: αυτά είναι για δολιχοποδομακαρωνάδα!!


elias-maggie.jpg
Ο Ηλίας και η Μαργαρίτα το μεσημέρι της Κυριακής192 εμφανίσειςΜετά την δεύτερη κατάβασή του σε ισάριθμες μέρες, ο Ηλίας τρώει ότι μπορεί να αναπληρώσει τις καμένες θερμίδες.
viki-out.jpg
Η Βίκυ στην έξοδο185 εμφανίσεις
Το Σάββατο μπήκαμε ο Ηλίας, ο Τόλης, ο Λυμάκης, η Ειρήνη, ο Νώντας και εγώ. Την Κυριακή ξημερώματα μπήκαν ο Μιχάλης με την Έρη και την Βίκυ, και μέχρι να ξυπνήσουμε καλά καλά οι υπόλοιποι είχαν βγεί. Ακολουθήσανε και άλλοι μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, όπου τα μαζέψαμε τα υλικά και φύγαμε για την επιστροφή.
stelios-bottom.jpg
Ο Στέλιος στον πάτο185 εμφανίσειςΈδωσα λίγο την μηχανή στον Νώντα, οπότε, να'μαι και εγώ...


pano-ilias-.jpg
Προετοιμασία των υλικών172 εμφανίσειςΟ Νώντας (αριστερά) με τον Τόλη (κέντρο) και τον Ηλία (δεξιά) ετοιμάζουν τα υλικά για το αρμάτωμα του σπηλαίου.lymakis-bottom.jpg
Ο Λυμάκης στον πάτο (Πρόπαντες)217 εμφανίσειςΟ Κώστας ξεκουράζεται στον πάτο του βαράθρου λίγο πριν ξεκινήσει η μεγάλη ανάβαση.

pano-eisodos.jpg
Πανοραμική όψη της εισόδου197 εμφανίσειςΠανοραμική όψη της εισόδου που αποτελείται από τρεις φωτογραφίες που συρράφτηκαν με ειδικό λογισμικό.


nontas-bottom.jpg
Ο Νώντας στον πάτο173 εμφανίσειςΟ Νώντας στον πάτο του Πρόπαντες.


lymakis-ready.jpg
Ο Λυμάκης έτοιμος να μπει (Πρόπαντες)227 εμφανίσειςΦορώντας το τσεμπέρι του, ετοιμάζεται να πάει προς την είσοδο ο Κώστας. Για μένα και τον Νώντα, πρώτη φορά στο Πρόπαντες, οι ιστορίες από την δικιά του πρώτη επαφή με το βάραθρο μας έδιναν κουράγιο.

housekeeping.jpg
Ο Ηλίας καθαρίζει την είσοδο180 εμφανίσειςΟ Ηλίας συνεχίζει να καθαρίζει την περιοχή της εισόδου με το σκουπάκι. Τα μικρά πετραδάκια φτάνουν σαν σφαίρες στο πάτο του βαράθρου, 285 μέτρα ή 7 δευτερόλεπτα πιο κάτω, και αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο της αποστολής (εκτός βέβαια από την μετάβαση στο χώρο του σπηλαίου).


brush.jpg
Ο Ηλίας "σκουπίζει" την είσοδο170 εμφανίσειςΤο βράδυ αφού στήσαμε τις σκηνές, μας λέει με σοβαρό τόνο ο αρχηγός της αποστολής, Ηλίας: "Πέρασε τώρα το πιο επικίνδυνο μέρος της αποστολής, το ταξίδι να φτάσουμε, τώρα πρέπει να φυλαχτούμε από πτώσεις." Το επόμενο πρωί ασχολήθηκε πάνω από είκοσι λεπτά με τον καθαρισμό της εισόδου από πέτρες και πετραδάκια τα οποία αναπτύσσουν ταχύτητες εκατοντάδων χιλιομέτρων διασχίζοντας τα κάθετα -285 μέτρα του βαράθρου.


elias-irini.jpg
Ο Ηλίας και η Ειρήνη το πρώι του Σαββάτου237 εμφανίσειςΔεν έκανε και λίγο κρύο το βράδυ της Παρασκευής, οπότε ήταν μεγάλη ανακούφιση όταν τελικά εμφανίστηκε ο ήλιος γύρο στις εννιά. Μετά από πρωινό, πήγαμε όλοι μαζί πάλι στα αυτοκίνητα, περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά να πάρουμε τα σπηλαιολογικά υλικά που αφήσαμε εκεί το προηγούμενο βράδυ.


grass-cutting.jpg
Ο Ηλίας ετοιμάζει την είσοδο καθώς αρματώνει189 εμφανίσειςΟ Ηλίας συνεχίζει να καθαρίζει την περιοχή της εισόδου καθώς αρματώνει την είσοδο. Τα μικρά πετραδάκια φτάνουν σαν σφαίρες στο πάτο του βαράθρου, 285 μέτρα ή 7 δευτερόλεπτα πιο κάτω.

irini-breakfast.jpg
Η Ειρήνη απολαμβάνει το πρωινό τσιγάρο και καφέ195 εμφανίσειςΗ Ειρήνη ντυμένη με την συνηθισμένη "στρουμφοστολή" το πρωί του σαββάτου.


71 φωτογραφία(ες) σε 5 σελίδα(ες) 1