Photos.Selas.Org

Το αρχείο φωτογραφιών των μελών του ΣΕΛΑΣ. Για πρόσβαση στις μεγάλες φωτό μπορείτε να κάνετε σύνδεση με όνομα χρήστη και password: "guest"


Κεντρική Εγγραφή Σύνδεση
Λίστα των άλμπουμς Τελευταίες προσθήκες Τελευταία σχόλια Περισσότερο εμφανισμένα Υψηλά βαθμολογημένα Τα αγαπημένα Κατά ημερομηνία Αναζήτηση
Αποτελέσματα αναζήτησης φωτογραφίας - "σπηλαιολογία"
aasterio (1).jpg
Εκπαίδευση στην Μονής Αστερίου190 εμφανίσειςΗ Αντιγόνη στην είσοδο της Μονής Αστερίου, κατά την διάρκεια του τρίτου πρακτικού μαθήματος. Ο Τάσος βοηθάει στην είσοδο. (Φωτό: Στέλιος)
aasterio001.jpg
Αρμάτωμα Μονής Αστερίου για τα σεμινάρια σπηλαιολογίας του ΣΕΛΑΣ 2004230 εμφανίσειςΟ Τάσος τελειοποιεί το αρμάτωμα στην είσοδο της Μονής Αστερίου, καθώς τον κοιτά η Έρη με ενδιαφέρον. (Φωτό: Στέλιος)
hidden_project.gif
Θέσεις σπήλαίων στις περιοχές Παυλιά Χάλαρα και Στέρνες387 εμφανίσειςΘέσεις σπήλαίων στις περιοχές Παυλιά Χάλαρα και Στέρνες. Το παρόν διάγραμμα αποτυπώνει τις θέσεις 132 βαράθρων που έχουν εντοπιστεί και γεωπροσδιορισθεί με GPS κατά την διάρκεια των τελευταίων αποστολών του ΣΕΛΑΣ στην εν λόγω περιοχή. Ο εντοπισμός αυτών των σπηλαίων έγινε επίπονα μετά από μεγάλες πορείες στην αλπική ζώνη των λευκών Ορέων της Κρήτης. Συνολικά μέχρι σήμερα χρειάστηκαν 15 ημέρες αποστολών για το αποτέλεσμα αυτό. Οι αποστολές πραγματποιήθηκαν από τον Αύγουστο του 2003 μέχρι και το 25η Μαρτίου 2005. Τα μέλη των αποστολών ήταν από 2 εως 5 κάθε φορά (4 εξορμήσεις από 3 εως 8 ημέρες διάρκεια). Από τα 132 βάραθρα έχουν εξερευνηθεί μέχρι σήμερα τα 31... Η επόμενη εξόρμηση αναμένεται το προσεχές καλοκαίρι (του Αγ. Πνεύματος...) 2005. Στα σχέδια της ομάδας είναι εκτενής αποστολή το καλοκαίρι του 2006. Κώστας Αδαμόπουλος
pano-dersios-big.jpg
Η περιοχή στην οποία βρίσκεται η καταβόθρα Δέρσιος197 εμφανίσειςΗ περιοχή στην οποία βρίσκεται η καταβόθρα Δέρσιος όπως ήταν το σαββατοκύριακο των σεμιναρίων σπηλαιολογίας 2004. Η εικόνα αποτελείται από τρεις φωτογραφίες που συρράφτηκαν με ειδικό λογισμικό. (Φωτό: Στέλιος)
eptpol8 (2)-.jpg
Φλασιές στο Πολύδροσο221 εμφανίσειςΤο σπήλαιο στο Πολύδροσο απαιτεί μια ώρα περπάτημα περίπου από την κατασκήνωση, και μετά περίπου πενήντα μέτρα κατάβασης, αλλά μετά ανταμείβει τον σπηλαιολόγο με φανταστικά σπηλαιοθέματα. Εδώ, τα σπηλαιοθέματα έχουν φωτογραφηθεί με το διάφραγμα ανοιχτό για περίπου δύο λεπτά (με το "Β") με φλασιές από διάφορα σημεία. Φαίνεται σαν κορδέλα λευκή η πορεία μου επειδή ο φακός ήταν πιο φωτεινός απ'ότι περίμενα. (Φωτό: Στέλιος)


secders (12)-.jpg
Ο Νίκος ετοιμάζεται για κατάδυση170 εμφανίσειςΟ Νίκος ετοιμάζει το μίτο για την κατάδυση στο σιφόνι στα -80μ περίπου στην καταβόθρα Δέρσιος. (Φωτό: Στέλιος)
secders (11)-.jpg
Ο Νίκος ετοιμάζεται για κατάδυση151 εμφανίσειςΟ Νίκος ετοιμάζει το μίτο για την κατάδυση στο σιφόνι στα -80μ περίπου στην καταβόθρα Δέρσιος. (Φωτό: Στέλιος)

secders (10)-.jpg
Ο Νίκος ετοιμάζεται για κατάδυση169 εμφανίσειςΟ Νίκος ετοιμάζει τα υλικά του για την κατάδυση στο σιφόνι στα -80μ περίπου στην καταβόθρα Δέρσιος. (Φωτό: Στέλιος)

secder (7)-.jpg
Ο Νίκος με τον Νώντα ξεμπλέκουν το σύρμα του τηλεφώνου170 εμφανίσειςΣτην καταβόθρα Δέρσιος κατεβάσαμε μέχρι το σιφόνι ενσύρματο τηλέφωνο (στρατιωτικού τύπoυ) που χρησιμοποιείται και από την ομάδα σπηλαιοδίασωσης της Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Το σύρμα μπλέχτηκε - θέλει πολύ προσοχή - και καθήσαμε να το ξεμπλέξουμε. Η φωτογραφία τραβήχτηκε με το διάφραγμα ανοιχτό για αρκετό καιρό (με το "Β") και δύο φλασιές από διαφορετικά σημεία (το σύρμα κάηκε από το φως των φακών - οι σπηλαιολόγοι κουνήθηκαν ανάμεσα στις φλασιές, δίνοντας διπλό είδωλο στον φίλμ). (Φωτό: Στέλιος)
eptpol4-.jpg
"Μεταξένια" κουρτίνα στο Πολύδροσο143 εμφανίσειςΤο σπήλαιο στο Πολύδροσο απαιτεί μια ώρα περπάτημα περίπου από την κατασκήνωση, και μετά περίπου πενήντα μέτρα κατάβασης, αλλά μετά ανταμείβει τον σπηλαιολόγο με φανταστικά σπηλαιοθέματα. Εδώ, η κουρτίνα έχει φωτιστεί και από πίσω (η Ερατώ κρατάει δεύτερο φλας) δείχνοντας έτσι το πόσο λεπτό είναι σε αυτό το σημείο το σταλακτιτικό υλικό. (Φωτό: Στέλιος)
secder (2)-.jpg
Τυχαίνει να σφίγγουν τις βάνες...163 εμφανίσειςΟ Νώντας με τον Νίκο (σε τυχαία, πάντα, πόζα) βάζουν βάνες στις τάπες του πλαστικού σωλήνα που είχαμε κατεβάσει στο σιφόνι της καταβόθρας Δέρσιος δυο εβδομάδες πριν. Οι βάνες μας επιτρέπουν να ελέγχουμε την ροή του νερού στον σωλήνα για εύκολο άδειασμα του σιφονιού μετά από σπηλαιοκατάδυση. Το άδειασμα του σιφονιού επιτρέπει τους μη-σπηλαιοκαταδύτες να περάσουν στο νέο τμήμα του σπηλαίου που πρωτο-εξερευνήθηκε και χαρτογραφήθηκε από τον ΣΕΛΑΣ το 2003. (Φωτό: Στέλιος)

epta4c-.jpg
Η Ερατώ στο Επτάστωμο139 εμφανίσειςΤο Επτάστωμο είναι πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα. Καμιά σαρανταριά μέτρα καθετίλας με φως ημέρας και σταλακτιτικά από πάγο να συνοδεύουν τον σπηλαιολόγο στην κατάβαση του. (Φωτό: Στέλιος)

eptpol8 (3)-.jpg
Οι δίδυμοι πύργοι του Πολύδροσου137 εμφανίσειςΤο σπήλαιο στο Πολύδροσο απαιτεί μια ώρα περπάτημα περίπου από την κατασκήνωση, και μετά περίπου πενήντα μέτρα κατάβασης, αλλά μετά ανταμείβει τον σπηλαιολόγο με φανταστικά σπηλαιοθέματα. Εδώ, δύο κολόνες (σπηλαιοθέμα που δημιουργείται εκεί που συναντάει τον σταλαγμίτη ο σταλακτίτης. (Φωτό: Στέλιος)
epta4b-.jpg
Η Νίκη στην κατάβαση156 εμφανίσειςΤο Επτάστωμο είναι πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα. Καμιά σαρανταριά μέτρα καθετίλας με φως ημέρας και σταλακτιτικά από πάγο να συνοδεύουν τον σπηλαιολόγο στην κατάβαση του. (Φωτό: Στέλιος)
epta02-.jpg
Ο Στέλιος στο Επτάστωμο175 εμφανίσειςΤο Επτάστωμο είναι πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα. Καμιά σαρανταριά μέτρα καθετίλας με φως ημέρας και σταλακτιτικά από πάγο να συνοδεύουν τον σπηλαιολόγο στην κατάβαση του. Η φωτογραφία αναδημοσιεύτηκε από την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" τον Απρίλιο του 2005. Κάτω διακρίνονται ο Μιχάλης με τον Νώντα και την Έρη. (Φωτό: Νίκος)
epta4a-.jpg
Η Ερατώ και τα χιόνια168 εμφανίσειςΤο Επτάστωμο είναι πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα. Καμιά σαρανταριά μέτρα καθετίλας με φως ημέρας και σταλακτιτικά από πάγο να συνοδεύουν τον σπηλαιολόγο στην κατάβαση του. (Φωτό: Στέλιος)
66 φωτογραφία(ες) σε 5 σελίδα(ες) 1